søndag 24. november 2013

Hønsehus av brukte materialer

Å bygge av gamle materialer forener to prinsipper jeg har: Ikke kaste noe som kan gjenbrukes, og Ikke bruke mer penger enn vi må. Her ser du hvordan vi bygde hønsehus av gamle brakkeelementer.


 Her fra en liten skravlepause mens vi legger en enkel grunnmur av halve lecablokker. Vi har god sandgrunn, som blir fint gulv i hønsehuset vårt. Vi var flinke og nøyaktige når vi la steinene, slik at grunnmuren ble rett og i vater. Da ble det mye lettere å legge på veggelementene og huset står støtt.


Elementene ble stilt oppå grunnmuren og holdt sammen med et rammeverk av innkjøpt to-tom-fire. Lekter som vi hadde liggende ble brukt til å tette sprekkene mellom elementene. Maling med låvemaling er billig og fint, synes vi.

Katten sitter klar og lurer på om det er noen kyllinger å få.

Taket laget vi av to elementer og så la vi på to-tom-fire på skrå med stålplater på toppen. Panel på sidene, og så er hønsehuset klart. Ferdig isolert og all ting.


Hønsegården ble laget av stolper fra tynning av egen skog som vi borret ned i jorden med isbor. Det funker veldig bra og er raskt å bruke. Den nederste høyden med netting er brettet utover jorda på utsiden, slik at det ikke skal bli så lett for rovdyr å grave seg inn.

Vi har høner som er flinke til å passe seg for både hauk og rev, så vi har ikke netting over hønsegården. Kommer hauken, stikker hønene inn i huset og flakser opp på vaglene med en gang.

Hønene er sluppet ut i hønsegården og koser seg med å grave og sparke i sanden. De trives godt med å få spise grønt gress også. Det gir fine, mørkegule plommer og sunne fugler.

Sånn! Vi har fått oss fint hønsehus til nesten ingen penger og ganske lite arbeid. Sånn må vi ha det om vi skal klare å få bygget noe i en travel hverdag med lite ressurser.

Og vi har til og med spart miljøet for masse søppel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar